Gratis rondleiding Stadhuis en stadstoer

U bent hier

Waar en wanneer

Het Toeristisch Informatie Punt verzorgt op zaterdag 7 juli een GRATIS rondleiding voor Culemborg Bijvoorbeeld. Twee gidsen leiden maximaal 20 personen rond in het oude stadhuis en vertellen u alles over de prachtige schilderijen en kroonluchter in de trouwzaal, maar ook over het speciale Beatrix-toilet en de geschiedenis van de Schepenenkamer. Duur van de rondleiding is ongeveer een uur.

De mensen die belangstelling hebben voor de rondleiding kunnen zich rond 13.45 melden aan de balie van het TIP in het stadhuis, ingang tegenover de HEMA.

Daarnaast is er de gratis rondleiding door het mooie historische centrum van Culemborg. De gratis rondleidingen worden verzorgd door Stichting Stadsgidsen Culemborg. Ervaren gidsen leiden je rond en vertellen pakkende verhalen over de geschiedenis van de stad. Ook weten zij van alles over de historische gebouwen en laten ze mooie groene doorkijkjes zien. Deze stadswandelingen starten van het voorplein van het Weeshuis (Herenstraat 29). De starttijd is 11.00 uur en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Inschrijven is niet nodig.